دکتر آذرخش مکری یکی از محوریترین استراتژیهای درمان اعتیاد در کشور را درمان نگهدارنده با داروهایی چون متادون، بوپرونرفین و شربت تریاک عنوان کرد و گفت: اگر در زمینه راهاندازی مراکز درمان نگهدارنده مورد نیاز سریع اقدام شود، قطعا ظرف دو سال و تا پایان سال 1389، 30 درصد معتادان کشور تحت یکی از روشهای درمان نگهدارنده قرار خواهند گرفت.
با اشاره به لزوم پوشش 30 درصدی معتادان تحت درمان نگهدارنده؛
معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد:
راهاندازی 3هزار مرکز درمان نگهدارنده اعتیاد مورد نیاز است
به گفته معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای پوشش 30 درصدی معتادان تحت درمان نگهدارنده در ایران، احداث سه هزار مرکز درمانی در کشور مورد نیاز است.
دکتر آذرخش مکری در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، یکی از محوریترین استراتژیهای درمان اعتیاد در کشور را درمان نگهدارنده با داروهایی چون متادون، بوپرونرفین و شربت تریاک عنوان کرد و گفت: اگر در زمینه راهاندازی مراکز درمان نگهدارنده مورد نیاز سریع اقدام شود، قطعا ظرف دو سال و تا پایان سال 1389، 30 درصد معتادان کشور تحت یکی از روشهای درمان نگهدارنده قرار خواهند گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به میزان اثربخشی داروهای مورد استفاده در روش درمان نگهدارنده نیز اشاره کرد و افزود: متادون دارای 76 درصد اثربخشی، بوپرونرفین دارای 65 تا 70 درصد تاثیر مثبت و شربت تریاک (تنتور اپیوم یا اپی تینگ) نیز دارای بیش از 60 درصد اثربخشی است.
وی بر لزوم مسلح کردن شبکه درمان نگهدارنده اعتیاد که سه تا پنج سال از عمر آن میگذرد به روان درمانی، حرفهآموزی و بازتوانی نیز تاکید کرد و با بیان این که مداخلات غیردارویی در این شبکه از جمله مددکاری و مشاوره ضعیف است، خاطرنشان کرد: مشکلات مالی شبکه درمان نگهدارنده اعتیاد نیز باید حل شود.
مکری با بیان این که معتادانی که به شبکه درمان نگهدارنده وارد میشوند، علاوه بر ترک تدریجی از مرگ زودرس، ابتلا به بیماریهای عفونی و کمک به شبکه هوشمند اعتیاد کشور، رهایی پیدا میکنند، گفت: در حال حاضر شبکه اعتیاد کشور بازاریابی فعال دارد که این بازاریابی باید در مورد شبکه درمان اعتیاد کشور نیز فعال شود.
او در پایان تاکید کرد: بخش عمده شبکه درمان اعتیاد کشور باید توسط بخش خصوصی اداره شود، چرا که این بخش موفقیت خود را در درمان اعتیاد به خوبی نشان داده است.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، خیابان پارس دوم ، مجتمع مریم ، واحد 46
تلفن : 32347879 - 031