دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


جدیدسال بهره وری ودرامدم

؟برای اینکه دیر فرسودگی

سال نو مبارک

سرنوشتتان در دست شما

افزایش بهره وری از خود و

من اصفهان را با انتخاب در

دکترمحمداذربایجانی کیست

اتحاد وهمکاری ما با مقام

حق اصفهان وزاینده رود جر

انتخاب ما الگوی منطقه

صرع و دلایل صرع

دلايل صرع چيست ؟
1- مشکلات در حين زايمان
2- ضربه شديد(مثل ترکش) در سر، باعث مي شود اکسيژن به مغز نرسد.
3- عفونت در مغز مانند: مننژيت
4- سرطان مغز
5- تب
6- عدم تعادل شيميايي و يا ساختاري
7- مشکلات عصبي
8- قطع داروي ضد صرع
9- قاعدگي
10- مصرف مشروبات الکلي
11- يبوست
12- استرس و عصباني شدن
13- ديدن نورهاي پرتشعشع
بيشتر افراد (6 نفر از هر 10 نفر) بدون دليل شناخته شده اي دچار صرع مي گردند

تشخيص صرع
آزمايشاتي نظير الکتروانسفالوگرام(electroencephalogram) که بر روي بافت مغز انجام مي گردد، آزمايش خون، MRI و طب سوزني براي تشخيص صرع وجود دارد. اما هيچ گونه آزمايشي براي تعيين نوع صرع وجود ندارد.صرع غالب اوقات با خرناس کشيدن آغاز مي شود. بعد آبي از دهان فرد مصروع بيرون مي ريزد. اگر اين حمله بيشتر از 5 دقيقه طول کشيد و يا اگر فرد مصروع، تشنج هاي مکرري داشت، بايد فورا او را به بيمارستان برد. ولي اگر کمتر از 5 دقيقه طول کشيد، اجازه دهيد تا خود فرد بعد از مدتي به هوش آيد.نبايد هيچ گاه به فردي که در حال تشنج مي باشد، چيزي از راه دهان بدهيد، زيرا ممکن است فرد زبان خود را ببلعد يا گاز بگيرد. وسايل نوک تيز و خطرناک را از فردي که در حال تشنج مي باشد، دور کنيد.بعد از حمله صرع، غالبا فرد به خواب مي رود و گاهي هم نمي فهمد که بيهوش بوده است و تا مدتي گيج و خسته است. در حدود 50 درصد افراد مبتلا به صرع، بعد از تشنج، سردرد دارند. در اين حال بايد يک نفر کنار او باشد تا فرد احساس راحتي و آرامش کند.

اقداماتی که پزشک انجام میدهد :
1- پزشک نخست از شما سؤالاتی در مورد رفتارها و علائم کودک (قبل، در طی و بعد از حمله تشنج) میپرسد. برای مشخص کردن عوامل محرک احتمالی، ممکن است از شما خواسته شود تا دقیقاً نوع فعالیت کودک را هنگام بروز حمله مشخص کنید.
2- یک نوار مغزی الکتروآنسفالوگرافی EEG از کودک گرفته میشود تا به تشخیص نوع صرع کمک کند. در مواردی که تشخیص صرع از هیستری (تمارض) امکانپذیر نباشد از الکتروانسفالوگرافی استفاده میشود.
3- انجام MRI مغزی ممکن است برای تشخیص ناهنجاریهای ساختمانی مغز لازم باشد.
4- انجام آزمایش خون برای تشخیص اختلالات الکترولیتی به عنوان علت تشنج ضروری است.

جلوگيري از صرع به وسيله خود شخص
* اولين چيزي را که بايد تغيير دهيد، خلق و خوي تان است.اگر افسرده، ناراحت و غمگين هستيد، به شما توصيه مي کنيم بخنديد و خنده درماني را شروع کنيد. خنده باعث سرحالي شما مي شود و 30 درصد مصروعين با خنده درماني خوب شده اند.تحقيقات نشان داده است که در حدود 30 تا 70 درصد از افراد صرعي دچار افسردگي، عصبانيت و يا هر دوي اين ها مي باشند. بايد بدانيم که افسردگي در تمام افراد ضررهايي دارد، از جمله: تغيير در هورمون ها، ضعيف شدن، استرس، نگراني، مشکلات با دوستان يا اقوام.
* ورزش کنيد.ورزش کردن باعث شادي و سرزندگي و دور کردن استرس مي شود. برخي از ورزش هاي مفيد براي شما عبارت است از: راه رفتن در جنگل و پارک، ژيمناستيک، وزنه برداري، شنا کردن ، مديتيشن و يوگا.نکته مهم براي شما اين است که هنگام پر بودن شکم، ورزش نکنيد.
* خود را خسته نکنيد.
* رژيم غذايي را رعايت کنيد.
* از زندگي لذت ببريد.
* داروهاي خود را مصرف کنيد.

راههای پیشگیری
اکثر علل صرع قابل پیشگیری هستند. شش گام اساسی برای پیشگیری از ابتلا به صرع که سازمان جهانی بهداشت بیان کرده است عبارتند از:
مراقبتهای پیش از تولد ، زایمان بی خطر ، کنترل تب در کودکان ، کاهش ضربه مغزی ، کنترل بیماریهای عفونی و انگلی و مشاوره ژنتیک.
تغییرات روانی صرع
تغییرات روانی صرع دو نوع است یکی زودگذر و دیگری ثابت که تغییرات شخصیتی صرعی نامگذاری میشود.
ادامه دارد ...


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، خیابان پارس دوم ، مجتمع مریم ، واحد 46
تلفن : 32347879 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
شیشه خطرناکترین ماده مخدصرع و دلایل صرعرواندرمانیصرع و درماناثرات شیشه و کراکبیماری صرعچطور نامزد ریاست جمهوری یازدهم اسفندنماینده شماانگیزه های سالم سازرويكردي نو به پيشگيري ازپیشگیری ازاعتیاد و مبارزآمیزش جنسی در فقه اسلامیآیا هنوز هم کسی هست بگویدحاکمیت حقتعالی حق سالاریسالم سازی مجلس کار یک پزشخدا ومردم اصل نظامندمجلس دوازدهممجلسمردم ایران شاد باشیدصدا وسیمای سایتسوالات پزشکیمشاورهمراحل رسیدن به خواسته ها ایمان ، نیرویی که کوه هاررای شما ملت به من امانتی افرادموفق چه ویزگی های ماسلام :حوزه - دانشگاهاز وابستگی به وارستگیاآیا میدانید من کاندید ممقالات انگلیسیپیامهای کاربرانمطالب و مقالاتراههائی برای تصمیمگیری دزوجهای خوشبختراه حل آسيبهای اجتماعی اکی دیر میشه ؟وضعیت اعتیاد در ایرانخانواده و اعتیادهیچ وقت هیچ چیزوهیچ کس راتنها مرجع مجاز برای صدور رويكردي نو به پيشگيري ازسایتهای دیگرعوامل خطر در ابتلای اعتياعتیاد از دیدگاههای متفاصفحه اصلیاعتیادآیا جدائی همیشه بهترین رمنافع درمان اعتیاد با متاختلال جنسی در مرداناعتیاد و مشروبات الکلی