مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از ممنوع شدن روش سم زدایی با متادون انتقاد کرد.
به گزارش حیات به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس ، فرید براتی سده با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این تصمیم را به منظور پیشگیری از ورود متادون به بازار آزاد گرفته است، گفت: کنترل دقیق، این مشکل را برطرف خواهد کرد.
وی اضافه کرد: هم اکنون متادون برای درمان های نگهدارنده مصرف می شود و امکان ورود به بازار آزاد از بین نرفته است.
براتی با بیان اینکه سم زدایی بادیگر داروها گرانتر است ، افزود: داروهای جایگزین بر اساس گزارش مراکز ترک اعتیاد برای برخی از انواع معتادان بی اثر بوده است.
این مسوول بهزیستی درباره شمار روز افزون بازگشت معتادان از مراکز ترک اعتیاد به شرایط گذشته شان هشدار داد و گفت: متاسفانه گزارشهای متعددی از شهرهای مختلف نشان میدهد معتادان پس از مراجعه به مراکز درمان اعتیاد با مشاهده ممنوعیت درمان به روش سم زدایی با متادون دیگر به مراکز درمان اعتیاد مراجعه نمیکنند.
براتی با بیان اینکه تشویق یک معتاد برای مراجعه به مرکز درمانی دشوار است، افزود: این تصمیم وزارت بهداشت به دست آورد گذشته و افزایش مراجعه معتادان به مراکز درمانی لطمه زده است.
وی درباره عوامل تمایل معتادان به روش ترک اعتیاد با متادون نیز گفت: کارکرد متادون بیشتر شبیه تریاک است و برای معتادان به تریاک ، هروئین و حتی کرک که همان هروئین فشرده است تاثیر بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه یک قرص متادون در مراکز دولتی 10 تومان به معتادان عرضه میشود و یک دوره درمان آن با خدمات درمان غیر دارویی و مشاوره سه هزار تومان است،افزود: قرص جایگزین بوپرنورفین 300 تومان است و یک دوره درمان آن 10 برابر یعنی حدود 30 هزار تومان هزینه دارد.
براتی با بیان اینکه مدیرکل درمان و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز با روش سم زدایی با متادون مخالفتی ندارد، پیشنهاد کرد: وزارت بهداشت درصد مشخصی از متادون را برای سم زدایی در نظر بگیرد و بر استفاده صحیح از آن کنترل کند .
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، خیابان پارس دوم ، مجتمع مریم ، واحد 46
تلفن : 32347879 - 031